video corpo cad

The Traveller Pavilion, Amsterdam

Derako International BV
Añadir a mis favoritos

Techo interior y exterior de madera maciza lineair

Tipo de madera: Alerce

Medidas: Lineal system special

Acabado: Color

Pictures: S. van Damme

For the new Traveller Pavilion in Cumulus Park Amsterdam, Derako has delivered 704 m2 open linear system. Due to the design, a combination of a clear glass façade and natural materials and colours, which creates a subtle connection between the inside and the outside. With its soft shapes and distinctive wooden ceiling, the pavilion fits seamlessly into its surroundings and is an inspiring and stimulating destination for campus staff, entrepreneurs, local residents, students and visitors.

The linear ceiling system is made of Siberian larch wood and runs from the inside to the outside. The challenge of the project was mainly in the outside ceiling. Due to the double-sided curvature in the design, all parties consulted at an early stage in order to realise this unique shape. Derako first examined whether the lines ran parallel everywhere and from there the entire layout plan was developed. This layout plan was the guideline for bending and installing the profiles to which the wooden slats are attached unnoticeably. All profiles were prefabricated and numbered by Derako and then delivered to the building site, so that people knew exactly where to place them. By adjusting the dimensions of the slat, the desired slot diffusers could be applied properly. Special hatches were also installed in a number of places according to the drawings, so that it was easy to reach the installations behind them. Everything was worked out and prepared in advance by all the parties involved in the construction process and therefore the assembly went smoothly. During the installation phase, Derako was regularly present on site to find a solution to a number of project-related challenges together with the contractor and the installer. A beautiful end result was achieved thanks to the good cooperation with the installers, and the design that the architect had in mind became reality.

The Traveller Pavilion, Amsterdam

Trends relacionados

Búsquedas asociadas